Hoe ga ik te werk?

Ik werk niet met een strategie, een stappenplan of vanuit een bepaalde methode. Maar gewoon van mens tot mens. Ik houd van aanpakken en ga vakkundig te werk. Openheid stel ik enorm op prijs. Dat verwacht ik van anderen, maar dat geef ik zelf ook.

Zo doe ik dat (in 5 stappen)

1. Luisteren, luisteren en nog eens luisteren
Ik wil alles van jouw organisatie en jouw mensen weten. Dus kom ik altijd op de werkvloer, in de kantine, bij het koffiezetapparaat en bij de receptie. Het is voor mij belangrijk om sfeer te proeven en de bedrijfscultuur in me op te nemen. Ik vraag veel en vraag door. Dat helpt mij om bij de kern van het probleem te komen.

2. Eerst een goede analyse
Op eigen wijze ga ik aan de slag. Open minded, gedreven en vol enthousiasme. Met een open blik analyseer ik de huidige situatie. Waar zie ik omzet, energie of middelen lekken? Waar zitten de barrières waar initiatieven op stuk lopen? Dat speurwerk doe ik met veel plezier en met respect naar de mensen toe.  Ik zorg voor een heldere beeldvorming voordat ik met een plan van aanpak kom.

3. Dan een plan van aanpak
Als duidelijk is waar het probleem ligt, kan pas de juiste oplossing worden gevonden. Een plan van aanpak is dan de logische volgende stap. Daarin ben ik open en eerlijk. Ook als dat niet is wat je graag wilt horen. Het betekent namelijk vaak dat mensen niet op de juiste plek zitten of er processen moeten veranderen. Ik kan muren doorbreken, met gepast geweld. Niet iedereen zal daar direct blij mee zijn. Maar ik houd altijd de menselijke waarden in het oog.

4. Mensen in hun kracht zetten
Dat vind ik het mooiste wat er is! Als duidelijk is welke kant we op moeten en welke barrières doorbroken moeten worden, kan ik met de mensen aan de slag. Want de kern van de oplossing zit bijna altijd in de medewerkers. Ik kan anderen inspireren om het beter te doen. Ik kan mensen in beweging zetten door ze zelf te laten inzien wat hun toegevoegde waarde is. Het maakt mij daarbij niet uit welke rol je in de organisatie hebt, want iedere schakel in de keten is even waardevol!

5. Mezelf overbodig maken
Mijn doel is uiteindelijk om mezelf overbodig te maken. Als iedereen binnen de organisatie zijn eigen kracht kent, gewaardeerd wordt en op de juiste plek zit, gaan de radartjes draaien. Dan stroomt de energie weer en ben ik niet meer nodig. Want iedereen is waardevol, maar niemand is onmisbaar!